Otomatik Şanzıman Servisi

Konforlu sürüş için

OTOMATİK ŞANZIMAN SERVİSİ

Otomatik şanzımanın düzenli olarak bakım ve onarımını yapılmalı. Otomatik şanzımanlar karmaşık mekanizmalardır ve uzman bilgisine ve deneyime sahip bir servis tarafından ele alınması önerilir.

Otomatik Şanzıman Servisinde Yapılan İş ve İşlemler

Otomatik şanzıman servisinde, aşağıda listelenen çeşitli işleri ve işlemleri yapıyoruz:

Şanzıman Kontrolü: Otomatik şanzımanın genel durumu kontrol edilir. İşletme şartlarına, yağın durumuna, sızıntılara ve mekanik parçalara bakılır.

Şanzıman Yağı Değişimi: Otomatik şanzımanın içindeki yağın düzenli olarak değiştirilmesi önemlidir. Eskimiş yağ çıkarılır ve yeni yağ eklenir.

Şanzıman Filtresi Değişimi: Şanzıman filtresi, yağın temiz kalmasını sağlar. Belirli bir süre veya kilometre aralığında filtrenin değiştirilmesi gerekebilir.

Şanzıman Tamiri: Şanzımanın herhangi bir arızası veya sorunu tespit edilirse, tamir işlemi yapılır. Bu, iç mekanizmalardaki hasarlı parçaların onarılması veya değiştirilmesini içerebilir.

Şanzıman Ayarları: Şanzımanın doğru şekilde çalışması için bazı ayarlamalar yapılması gerekebilir. Bu, vites geçişleri, kaydırmalar ve diğer performans parametrelerini içerir.

Şanzıman Sızıntı Onarımı: Şanzımanda herhangi bir sızıntı varsa, sızıntının nedeni belirlenir ve sızıntıyı önlemek için gerekli tamirat yapılır.

Şanzıman Soğutma Sistemi: Otomatik şanzımanlar genellikle bir soğutma sistemine sahiptir. Soğutma sistemi, şanzımanın aşırı ısınmasını önlemek için çalışır. Soğutma sistemi bakımı veya tamiri gerekiyorsa bu işlem yapılır.

Şanzıman Yenileme veya Değiştirme: Şanzımanın aşırı hasar gördüğü durumlarda, tamirat mümkün olmayabilir. Bu durumda, şanzıman yenilenmesi veya tamamen değiştirilmesi gerekebilir.

Bu işlemler, otomatik şanzımanın düzenli bakım ve onarımını sağlamak için yapılır. Otomatik şanzımanlar karmaşık mekanizmalardır ve uzman bilgisine ve deneyime sahip bir servis tarafından ele alınması önerilir.

Sizler de araçlarınızı GÜVENLE profesyonel ustalarımıza teslim edebilirsiniz.

Otomatik Şanzıman Türleri

DSG (Dual Shift Gearbox) şanzıman, patenti Volkswagen’e ait olan ve otomatikleştirilmiş manuel şanzıman olarak kabul edilen, normal şanzımanlardan farklı olarak iki debriyaja sahiptir. Biri 1-3 ve 5. vitesler için diğeri 2-4 ve 6. vitesler için kullanılır ve vites geçişleri için bir sonraki vites hazır bekletilir. Yüksek performans seven otomobil kullanıcıları için özel olarak geliştirilen bu sistem, ülkemizde ilk olarak Volkswagen tarafından sunulmuştur.

Otomatik Şanzıman Tamiri 1

DSG (Dual Shift Gearbox) şanzıman, Audi (TT, A1, A3, S3, A4, B8, S4, B8, A5, A7, A8, D4, Q5), Bugatti (Veyron EB 16.4), SEAT (Ibiza, Leon, Altea, Toledo, Alhambra), Škoda (Fabia, Octavia, Roomster, Superb II, Yeti), Volkswagen (Polo, Golf GTI ve R32, Jetta, Bora, Eos, Touran, Beetle, Beetle Convertible, Passat, Passat CC, Scirocco, Tiguan, Caddy, Transporter) markaları kullanmaktadır.

Otomatik Şanzıman Tamiri 2

CVT (Continuously Variable Transmission) şanzıman, Audi A6, Nissan Murano SUV, Nissan Micra, Honda Civic, Honda City, Toyota Prius, Fiat Albea, Subaru G3X, Subaru HM-01, Avrupa Ford Fiesta 1.3 lt. ve Ford Escort 1.6, Volvo, BMW gibi araçlarda kullanılan şanzıman türüdür.

Otomatik Şanzıman Tamiri 3

Otomatik Şanzıman Arızaları

1- Tork konvertörü (şanzıman türbünü) arızası
2- Mekanik arızalar (tas kırılması, balata yanması vb)
3- Hidrolik arızalar (valf gövdesi – şanzıman beyni olarak ta geçen parçanın içerisinde yaşanabilen problemler)
4- Solenoid (selenoid) arızaları
5- TMC Mekatronik arızaları
6- Bu arızaları otomatik şanzıman kullanıcıları genellikle şu şikayetler ile dile getirmektedir:
7- Şanzımandan aşırı ses gelmesi
8- Yokuşlarda kalkışlarda şanzımanın titreme/silkeleme yapması
9- İlk kalkışta aracın ağır hareket etmesi
10- İlk kalkışlarda şanzımanın titreme/silkeleme yapması
11- Geri viteste şanzımanın geri gitmemesi veya kaçırması
12- Vites değişimlerinde ses/titreme yapması
13- Vites değişimlerinde vuruntu yapması
14- Vites değişimlerinde aracın devrinin çok yükselmesi (vitesin boşa düşmesi)
15- Otomatik şanzımanın belirli viteslere geçmemesi
16- Aracın belirli bir hızın üzerine çıkmaması

Otomatik Şanzıman Tamiri 4
Hemen Ara